logo
Creating serious fun
Serious games | Augmented Reality | Illustraties | 3D Modelling & animatie
©2017 Studio Bleep

The search for the golden GRAIL

GRAIL

In synchronized VR-omgevingen, geprojecteerd op een semi-cilindrisch scherm, wordt de patiënt ondergedompeld in virtuele werelden en natuurlijke wandel omgevingen. GRAIL combineert een volledig geïnstrumenteerd loopband met een eigen tempo optie, een geïntegreerde motion capture systeem, 3 videocamera’s en een EMG-systeem. Meer information over de GRAIL

The search for the holy GRAIL – Game

We hebben een spel gemaakt dat geinspireerd is door de Japanse gameshows en wipe out, een wedstrijd op een hindernisbaan. De quizmaster en het publiek zijn erg enthousiast en zullen de speler voorzien van feedback over hoe hij of zij het doet op de baan.

Tijdens het spelen van de game loopt de speler (de patient) op de GRAIL, de therapeut heeft de controle over de GRAIL en kan de GRAIL sneller of langzamer laten lopen of de speler een helling op of af te laten lopen. De game bestaat uit verschillende obstakel-blokken, welke tezamen de hindernisbaan vormen.  De baan kan worden samengesteld door de therapeut aan de hand van de behoeften van de patient.

Sterke punten van de game

  • Motiveert de revalidatie
  • Feedback/interactie tussen de game en de speler
  • Aanpasbaar aan de behoeften van de patient
  • De baansegmentatie maakt aanpassingen tijdens het spel voor de therapeut mogelijk
  • Het spel heeft een duidelijk begin en einde, maar kan steeds op verschillende manieren gespeeld worden, waardoor de speler het vaker kan spelen

Opdrachtgever

Maartenskliniek Nijmegen

Doelstelling

Ontwikkel een leuke game voor revalidatie met het GRAIL systeem, met een duidelijk begin- en eindstatus

Fun fact

We hebben deze game in teamverband tijdens een game jam gemaakt. Ons team werd vierde en alleen de eerste 3 games zouden uitgebracht worden. Ze vonden de game echter zo leuk dat de eerste 4 games nu uitgebracht zijn voor de GRAIL, dus inclusief deze game!