Serious Game “Toolbox Adventure”

Category
Serious game
Tags
toolbox, toolbox adventure, veilig werken, veiligheid werkvloer
About This Project
Header afbeelding Toolbox Adventure serious game

In samenwerking met HRD Advies Schaeffer en Lerenophetweb bv. is Studio Bleep bezig met een serious game om bewustwording en verbetering te creëren omtrent veiligheid op de werkvloer.

Veilig werken

Veilig werken is van groot belang voor een bedrijf. Door goede communicatie, kennis en naleving van protocollen, een toegankelijke bedrijfscultuur en risicobeperking creëert men efficiëntie, geleverd werk naar de standaard en een prettige werkomgeving met weinig verzuim en uitval. Om ervoor te zorgen dat men op de hoogte is van de regelgeving en aanpak omtrent veiligheid worden er Toolbox meetings gehouden. Deze overleggen vinden meestal maandelijks plaats. Veiligheid speelt echter elke dag een rol en omvat veel meer. De serious game “Toolbox Adventure” speelt hierop in en is opgezet om met regelmaat en op een zeer interessante en uitdagende manier de focus bij veiligheid te leggen.

De Toolbox Adventure Serious Game

Toolbox Adventure is een uitdagende training die gebruik maakt van gaming om veilig werken te versterken. Het is toepasbaar voor zowel medewerkers als management. De trainingstool is zeer geschikt om gebruikt te worden bij de werkvoorbereiding, tijdens een onderhoudsstop en bij de evaluatie van werkzaamheden.

Geen standaard veiligheidstraining

Ontdek op uitdagende wijze hoe om te gaan met gevaarlijke situaties, leer van collega’s en verbeter vaardigheden op het gebied van veiligheid.

Samenwerking

HRD Advies Schaeffer, Lerenophetweb B.V. en Studio Bleep

Doelstelling

De Toolbox Adventure Game speelt in op de vraag om met regelmaat op een zeer interessante en uitdagende manier bezig te zijn met veiligheid op de werkvloer.

Fun fact

Voor dit project hebben wij een dag meegelopen tijdens een STOP in een fabriekshal.

Lasser