logo
Creating serious fun
Serious games | Augmented Reality | Illustraties | 3D Modelling & animatie
©2017 Studio Bleep

Roosje kan niet slapen

Roosje kan niet slapen is een fantasierijk en vrolijk kinderprentenboek dat wordt aangevuld met een mobiele applicatie die werkt met Augmented Reality (AR). In het boek zijn alle pagina’s kleurrijk vormgegeven. In de app ziet de speler de verbeeldingswereld van Roosje.

Augmented Reality op zijn best

In het boek zie je bijvoorbeeld een vrolijke badkamer. Maar met je mobiel of tablet verandert de badkamer in een avontuurlijke onderwaterwereld, inclusief gezonken schatkist en zeemeermin! Samen met Roosje en Slinger verken verken je die interactieve wereld boordevol puzzels. Die schatkist zal zichzelf niet openen, hoor!

Verschijningsdatum 2017

We vermelden het hier zodra er meer bekend is over de definitieve verschijningsdatum. Volg in de tussentijd de ontwikkelingen ook opsocial media!.

Opdrachtgever

Eigen project in samenwerking met Sfinx Games en Multiverse Narratives.

Doelstelling

Een  kinderprentenboek met het beste van twee werelden, de digitale wereld en de traditionele boekenwereld.

Fun fact

Alles aan dit boek is fun!

Het verhaal van Roosje kan niet slapen

Roosje heeft een knuffelaap: Slinger. Roosje moet eigenlijk gaan slapen, maar Slinger is nog niet moe. Hij wil spelen.

Samen gaan ze alle kamers van hun huis langs om speelmogelijkheden voor Slinger te vinden, zodat ook hij moe wordt. Hun tocht is een ontdekkingsreis, waarin elke kamer een ander avontuur vertegenwoordigd. Door de ogen van Roosje en Slinger wordt de fantasiewereld van een kind geprojecteerd op de pagina’s. Zo verandert de badkamer in een onderwaterwereld waar je met dolfijnen kunt zwemmen en een zeemeermin je groet.

traditioneel lezen gecombineerd met interactie

Met Roosje kan niet slapen proberen wij een brug te slaan tussen deze twee belevingswerelden, waarbij wij gebruik maken van de kracht van beide media: de voordelen van het traditionele boeken lezen met de interactiviteit van digitale techniek.

De nadruk ligt binnen dit kader op samen spelen en ontdekken met een leesmaatje.

De app en het boek zijn samen “Roosje kan niet slapen”.

Het AR-gedeelte is geen gimmick bij het boek, maar speelt een essentiële rol in het verhaal. Het verhaal past zich door middel van de app bovendien aan op de wijze waarop de speler het boek gebruikt. Op deze manier kan de lezer het boek keer op keer opnieuw lezen en er een andere ervaring mee creëren.

Roosje kan niet slapen wordt samen met Multiverse Narratives en Sfinx games ontwikkeld.