revalidatie game The search for the golden GRAIL

screenshot van de revalidatie game

Het GRAIL systeem

In synchronized VR-omgevingen wordt de patiënt ondergedompeld in virtuele werelden en natuurlijke wandel omgevingen. Deze virtuele werelden worden geprojecteerd op een semi-cilindrisch scherm, dat als een 180 graden cirkel voor de loopband gesitueerd is. GRAIL combineert een volledig geïnstrumenteerd loopband met een eigen tempo optie, een geïntegreerde motion capture systeem, 3 videocamera’s en een EMG-systeem. Meer information over de GRAIL

Revalidatie game – The search for the holy GRAIL 

We hebben een revalidatie game gemaakt dat geïnspireerd is door de Japanse gameshows en Wipe Out, een wedstrijd op een hindernisbaan. De quizmaster en het publiek zijn erg enthousiast en zullen de speler voorzien van feedback, door enthousiast te roepen en de speler aan te moedigen.

Tijdens het spelen van de game loopt de speler (de patient) op de GRAIL. De therapeut heeft de controle over de GRAIL. Hierdoor kan de therapeut de GRAIL sneller of langzamer laten lopen of de speler een helling op of af te laten lopen. De game bestaat uit verschillende obstakel-blokken, welke tezamen de hindernisbaan vormen.  De baan kan worden samengesteld door de therapeut aan de hand van de behoeften van de patient. Zo kan de game aangepast worden op de behoeften van iedere speler.

Sterke punten van de revalidatie game

  • Motiveert de revalidatie
  • Feedback/interactie tussen de game en de speler
  • Aanpasbaar aan de behoeften van de patient
  • De baansegmentatie maakt aanpassingen tijdens het spel voor de therapeut mogelijk
  • Het spel heeft een duidelijk begin en einde, maar kan steeds op verschillende manieren gespeeld worden, waardoor de speler het vaker kan spelen

Opdrachtgever

Maartenskliniek Nijmegen en Motek Medical

Doelstelling

Ontwikkel een leuke game voor revalidatie met het GRAIL systeem, met een duidelijk begin- en eindstatus

Fun fact

We hebben deze revalidatie game in teamverband tijdens een game jam gemaakt. Ons team werd vierde en alleen de eerste 3 games zouden uitgebracht worden. Ze vonden de game echter zo leuk dat de eerste 4 games nu uitgebracht zijn voor de GRAIL, dus inclusief deze game!