Kweekvijver

screenshot Kweekvijver

Zwemmen, zowel gezond als leuk met Kweekvijver!

Kweekvijver is een spel waarbij je je eigen vis maakt in het zwembad! De speler krijgt een fysieke vis gemaakt van foam, waar je op kunt drijven en mee zwemt, hiernaast heb je een digitale weergave van die vis. Die zie je op een scherm aan de rand van het zwembad gezellig rondzwemmen. De speler zwemt met zijn vis in het zwembad en kan door contactpunten aan te raken attributen krijgen.

Een vis met een snor

Raak je bijvoorbeeld met die vis een contactpunt, dan krijgt je digitale vis een snor/duikbril/narrenhoed, de mogelijkheden zijn eindeloos. Op het scherm kun je je visje zien veranderen en daarnaast kun je zien welk attribuut je bij een contactpunt kunt krijgen. Je moet namelijk wel snel zijn, want ze veranderen constant! In de uiteindelijke versie kun je als je thuis bent jouw vis gewoon van de website afhalen om je (zwem)werk te bewonderen. Dit kan als de versie die je op het scherm zag, maar ook als kleurplaat om nog meer van je eigen creativiteit erin te verwerken.

Dit spel is ontstaan met het team Zombies ate my Game tijdens de game-jam; Games[4]Health in Eindhoven en heeft de eerste prijs gewonnen!”

Game Jam Challenge

Games[4]Health 2013 Jam, in samenwerking met Martijn Prins, Gidi van Liempd en Erik Roelofs.

Doelstelling

Ontwikkel een laagdrempelige swimgame zonder competitie om kinderen te motiveren om meer te zwemmen.

Fun fact

Kweekvijver won de 1e prijs op de Games[4Health]!