Kameleondorp Terherne AR App

Voor het themapark “Kameleondorp Terherne” in Friesland, hebben we een AR (Augmented Reality) app gemaakt.  Het AR gedeelte heeft 2 marker, de ene is een reclame poster voor de (toen) nieuwste attractie; Wintersprookje en de andere is het logo van het Kameleondorp met een promofilmpje voor het park.

Het park staat helemaal in het teken van de beroemde boeken van de Kameleon, de jeugdreeks over de avonturen van de tweelingbroers Hielke en Sietse en de inwoners van hun dorp (Terherne).

Winter

De AR app gaat over een ijsprinses genaamd Katinka. Ze is onderdeel van het Wintersprookje, de nieuwe attractie in het park. De bezoekers worden gevraagd haar te redden. Ze kan gered worden  door de interactieve route in het park te spelen. Wintersprookje is een interactieve ervaring waarin de bezoeker de hoofdrol speelt.

Zomer

In de zomerversie is een AR ervaring toegevoegd. Wanneer de gebruiker op het logo van het Kameleondorp richt, komt er een AR promofilmpje van het Kameleondorp naar voren. Hielke en Sietse komen het beeld in lopen met een reusachtige pen en nodigen de gebruiker van de app uit om naar het Kameleondorp te komen en hun eigen verhaal te schrijven.

Opdrachtgever

GameMakelaar

Doelstelling

Augmented Reality ervaring voor Kameleondorp Terherne met een winter- en zomerthema.

Fun fact

Dit was de eerste Augmented Reality app waarbij we met greenscreen video’s hebben gewerkt.

logo Kameleondorp Terherne