Beweeg game – Journey of the heart

Journey of the heart is een game waarin je je hartslag als game-controller gebruikt. Het spel wordt gespeeld terwijl je een apparaatje (in dit geval de MioFuse) draagt die je hartslag meet.

Je hartslag als game controller

Het spel bestaat uit allemaal kleine zwevende eilandjes, die in hoogte van elkaar verschillen. Je karakter moet van zwevend eiland naar zwevend eiland springen om bij de finish te komen. Om bij de finish te komen moeten sommige zwevende eilandjes aangepast worden in hoogte om het karakter erop te laten springen. De speler kan de hoogte van de zwevende eilandjes aanpassen aan de hand van zijn of haar hartslag.

Moet het eilandje omhoog, dan moet de hartslag van de speler ook omhoog. Dit kan hij of zij doen door actief te gaan bewegen om de hartslag omhoog te krijgen, het eilandje reageert op de hartslag en zal dan ook omhoog gaan.

Moet het eilandje juist lager en dus naar beneden, dan zal de speler zijn/haar hartslag ook omlaag zien te krijgen. Dit kan de speler zal dan moeten relaxen om zijn hartslag naar beneden te krijgen.

Beweeg game of Exergame

Omdat we willen dat exergames (of beweeg games) het juiste niveau van inzet van de speler vereisen, hebben we een module ontwikkeld dat de hartslag meet. De module is makkelijk te gebruiken en heel toepasselijk voor games. Met deze game wilden we de mogelijkheden van het spelen van games met je hartslag als gamecontroller laten zien en de module testen. Het eerste resultaat is “Journey of the heart”.

De sterke punten van de game

  • Je hartslag als game controller gebruiken, maakt het mogelijk om met beweeggames meer op een persoonlijk level te trainen
  • Het combineren van fysieke varriabelen en tecnologie & games
  • Maakt het mogelijk om exergames te maken die meer motiverend zijn op een persoonlijk niveau
  • De speler moet bewegen, maar kan ook gebruikt worden om de speler te kalmeren

Opdrachtgever

Nacht van kunst en wetenschap Groningen

Doelstelling

Een beweeg game maken die je kunt spelen met je hartslag als game controller

Fun fact

Spelers werden heel fanatiek en gingen uitvoerig rondjes rennen en wild staan springen (dus meer bewegen) om het zwevend eilandje omhoog te krijgen. Maar gingen ook mediteren om een ander zwevend eilandje weer naar beneden te krijgen.

hartslag meter horloge

Samenwerking

Journey of the heart is in samenwerking met Gee!design en Nils Mooldijk ontwikkeld.