Interactieve muur met StoryWall

Creëer een interactieve muur met StoryWall

StoryWall is een combinatie van muurdecoratie en een mobiele App die werkt met Augmented Reality.

De muur is versierd met mooie afbeeldingen, een lieve koe die je toelacht of een onderwater wereld met leuke visjes. Bij de muur hoort een mobiele App, die verkrijgbaar is in de AppStores. Wanneer je vervolgens de App opent, opent de camera. Richt de camera op de muur en zie hoe de karakters op de muur tot leven komen op je telefoon.

Op zoek naar de verborgen wereld met StoryWall

Uit diverse EBP-onderzoeken is gebleken dat stress- en pijnreductie door afleiding te realiseren is. StoryWall speelt hier op in en zorgt voor afleiding van kinderen (6 maanden tot 8 jaar), door ze een geheime wereld te laten ontdekken op de muur van de wacht- of behandelkamer.De techniek die StoryWall gebruikt, maakt het mogelijk interactieve muren in te richten. Het kind kan samen met zijn verzorgers, via een app zien wat voor wereld verborgen is op de muur waar ze naar kijken. Aantrekkelijke lieve boerderijdieren komen tot leven op de muur en kunnen gevoerd worden met appels. Het prikkelt de fantasiewereld waardoor het kind zo in die fantasiewereld op kan gaan en daardoor nauwelijks nog aandacht heeft voor de omgeving waarin het zich eigenlijk bevindt en wat er komen gaat.

De medewerkers van StoryWall zorgen voor een complete -eenmalige- installatie en nemen ook het onderhoud op zich. Hierdoor is StoryWall een plug-and-play oplossing.

Het doel van StoryWall

Wij willen kinderen een superleuke ervaring geven, waar ze vrij zijn van alles uit te proberen en hun eigen verhaal te creëren. Dit kunnen ze alleen doen, maar ook met hun broertje, zusje, opa, oma, mama of papa. Een game bestaat meestal uit een reeks van vaste ingrediënten, je wordt uitgedaagd een zeker doel te halen, er komen allerlei obstakels op je pad en je krijgt een high score. Wat je echter uiteindelijk wil bereiken is een mooie ervaring. Met StoryWall gooien we die vaste ingrediënten over boord en krijgen kinderen de kans zelf hun doelen en beloningen te maken. De hele wereld is interactief en reageert op elkaar, je kunt dieren voeren, verzorgen en mooi maken. Je kunt ze daarentegen ook smerige dingen geven, plagen en enorm bizar maken. Er is geen goed of fout, alleen actie en reactie.

Opdrachtgever

Eigen project

Doelstelling

Een speelmuur voor kleine kinderen vol met interactie.

Fun fact

Dit was ons eerste Augmented Reality project met in de hoofdrol “Cloë de Koe”.

Cloe de Koe - interactieve muur