CTRL A – Het ICT Rollenspel

Al spelend leren over ICT. In samenwerking met E.Q.I.P. Consultancy hebben wij een bordspel met als thema ICT ontwikkeld, CTRL A. Het doel van het ICT-rollenspel is om kinderen in de leeftijd van 10-15 voor te lichten over een toekomst in de ICT-branche. ICT is voor hun nog een ‘vaag’  begrip en wordt vaak gezien als ‘iets’ met computers. Door middel van het ICT-spel willen we ze duidelijk maken welke toekomst je kunt hebben binnen de ICT-branche en welke beroepen er te vervullen zijn.

Doel van het spel

In het spel ben jij onderdeel van een bedrijf dat een nieuw ICT-product gaat maken en verkopen. Iedereen krijgt een eigen unieke rol binnenin het bedrijf, wat voorbeelden geeft van de beroepen die er allemaal zijn in de ICT-branche. Je hebt je eigen specialiteit en verantwoordelijkheid, maar je werkt met iedereen samen. Het doel is met je team zoveel mogelijk klanten te krijgen voor dit product. Dit doe je door kaarten te kopen die bij jouw doelgroep passen. Hoe beter de kaart aansluit, hoe meer klanten het je oplevert. Dit coöperatieve rollenspel leert kinderen al op vroege leeftijd over ICT, samenwerking en zelfstandig beslissingen maken.

In het nieuws

Het spel wordt momenteel goed ontvangen op scholen waar het gespeeld wordt, het AD vond het 16 november 2013 ook de moeite waard deze leuke benadering van ICT te vermelden, naar aanleiding van een krantenartikel in het weekblad van Spijkenisse.

Opdrachtgever

E.Q.I.P. Consultancy

Doelstelling

Voorlichting over beroepen in de ICT

Fun fact

Extra beoogd doel was meisjes hiermee laten zien dat ICT meer omvat dan programmeren.

close up speelbord CTRL-A ICT spel