Baantjes bijhouden met Aquatag van Game Pond

Category
Serious game
Tags
aquatag, game pond, swimgames
About This Project
baantjes bijhouden met aquatag

Het aantal gezwommen baantjes bijhouden met Aquatag

AquaTag is de nieuwste game voor Game Pond, de gaming platform voor het zwembad. Houd je aantal gezwommen baantjes en andere zwem-statistieken bij tijdens het zwemmen.

RFID armbandjes

Met behulp van RFID zwembandjes, dit zijn dezelfde armbandjes als de bandjes die je krijgt bij de balie van het zwembad om binnen te komen en om je kluisje mee open te maken, en 2 chips aan de rand van het zwembad kun je het aantal gezwommen baantjes bij houden. Tik de rand van het zwembad aan en zwem vervolgens naar de overkant, tik daar de rand van het zwembad aan en je hebt een baantje gezwommen. Zwem vervolgens weer naar de overkant en tik de rand weer en je hebt nog een baantje gezwommen!

Beeldscherm

Op een beeldscherm naast het zwembad is te zien wie er allemaal mee doen met Aquatag. Er is te zien wie er nu actief zijn en wie er vandaag actief waren. Hierdoor kunnen de gebruikers gemakkelijk aflezen met welk baantje ze bezig zijn en hoelang ze al aan het zwemmen zijn.

De mobiele statistieken App

Jou statistieken (het aantal gezwommen baantjes, hoeveel kilometer heb je gezwommen en hoe snel heb je hierover gedaan) worden vervolgens doorgegeven naar jou persoonlijke mobiele App. Zodat je thuis (of na het zwemmen) kunt zien hoe je het hebt gedaan. Vergelijkbaar dus met de mobiele Apps die de gegevens van je hardlopen bijhouden, maar dan voor het zwemmen.

Opdrachtgever

Gee!Design en Studio Bleep

Doelstelling

Ontwikkel een laagdrempelige swimgame om zwemstatistieken zoals bijvoorbeeld het aantal gezwommen baantjes bij te houden. Gekoppeld aan eeen mobiele App.

Fun fact

Het werkt met de bandjes voor de kluisjes, die je sowieso al krijgt bij het zwembad.